Kategorier
e-reader education litteratur

Fantastiska Firefox

Nyligen upptäckte jag att det finns tillägg till Firefox som gör det möjligt att läsa e-böcker direkt i webbläsaren. Med tillägget EPUBReader öppnas en e-bok (d.v.s. en epub-fil) direkt i webbläsaren. Men detta är inte allt!

Med tillägget GrabMyBooks kan man också skapa en e-bok från webbsidor. Det är så jag har tillverkat Fuskboken som finns under fliken ”Mina e-böcker”. Jag har inte hunnit utforska alla finesser ännu och alltjämt känns det lite mer hemtamt att använda det utmärkta programmet Sigil som jag skrivit om tidigare.

Ett ytterligare utmärkt tillägg är dotEPUB som också kan konvertera webbsidor till epub-formatet (det är detta jag lagt till som en knapp på mina blogginlägg). Detta program använde jag varje gång då jag konverterade en bok ur Gamla Testamentet från sajten www.bibeln.se till ett behändigt format för min läsplatta. Den minnesgode kanske erinrar sig att jag hade föresatt mig att läsa Bibeln, inte i första hand för religiös uppbyggelse utan för att jag kände det som en brist att en ”någorlunda bildad man” ännu inte hade läst denna bok från pärm till pärm. Dessvärre har det hittills bara blivit GT. Jag antar att NT är lite mer lättläst. I vilket fall kändes det mindre uppseendeväckande att sitta med en läsplatta på tåget än själva Bibeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *