Om mig

Lejon

 

Jag har ett långt förflutet – nästan 43 år – i undervisningsbranschen, både som lärare i ungdomsskolan och under de senaste tjugo åren som universtitetslektor vid Göteborgs universitet.  I mitten av 2013 avick jag med ålderns rätt från min tjänst vid universitetet. Att avsluta sitt yrkesverksamma liv är en stor omställning.

Men livet består ju inte bara av arbete och jag kommer antagligen inte att sitta och rulla tummarna som pensionär. Risken är överhängande att man fortsätter som tidigare och blir sittande framför sin dator flera timmar varje dag utan – numera utan att vara tvungen. Om man däremot lyfter baken från kontorsstolen, finns det åtskilligt att göra när inte hela dagen består av lönearbete.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”15″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Jag har sjö i närheten där jag gärna paddlar. Naturen finns inpå knutarna så någon direkt ursäkt att inte ta sig ditut blir svårt att hitta. När (d.v.s. ”om” numera) det blir vinter älskar jag att åka skidor både på ”längden och på tvären”. För att inte tala om blankis på sjön som gott och väl kan mäta sig med en paddling på en vindstilla sjö. Och så har vi kyrkan tvärs över vägen där man faktiskt kan få vara med och sjunga i en kör även om man inte är så bra. Nog finns det att göra alltid om man får ha hälsan i behåll!

Fotot på körsångarna är hämtat från Flickr: ”Choir” (CC BY-NC-SA 2.0) by *Tom*

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *