Kategorier
Uncategorized

En bra dag!

soppa-bröd-vin
Soppa, bröd och vin

Två familjemedlemmar har genomfört Tjejvasan. Solen skiner och det är ett sagolikt vinterlandskap för utomhusaktiviteter.

Årets fisksoppa är tillredd med torsk, räkor och ”tamlax” (odlad). Vitlöksångorna ligger tunga och katten har visat intresse för rå torskrygg (men den ligger kvar på fatet).

När det gäller bilden, ser man att jag nallade av vitlöksbrödet redan igår. Vad man inte ser är att vinet är av enkel sort av vilket flera deciliter redan kokats in i fisksoppan. Den kunnige tycker kanske att soppan är onödigt röd men man delar ju inte gärna på passerade tomaterpaketet om man lagar denna soppa en gång om året.

”Tomatvattnet” kompenserar förstås soppnovisen med extra mycket smör och vispgrädde. Jag kommer förstås inte att äta vid arbetsbänken men där var lättast att fotografera.

(Om man nu tror att jag försöker göra mig märkvärdig här, ska man veta att det finns en hel del ironi i inlägget. Jag brukar tjata om denna fisksoppa som lagas vid detta tillfälle och då är det förstås upp till bevis när man kan låtsas laga mat när man är ensam hemma)

P.S. Den räcker till i morgon också. Med vinet är det oklart (eftersom jag kokat ”så mycket”).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *